AK - Aktuální konflikty

Konflikt na UkrajiněSýrieIrákJemenAfghánistán • Aktuální konflikty a války po celém světě.
  • Přihlášen jako bacil
  • Poslední návštěva: Dnes 03:50:38
  • Schránka je zaplněna z 2%

#21 02.12.2015 22:03:08

jura-p
Specialista
Místo: CB
Registrován: 19.02.2015
Příspěvky: 937

Re: Volný pokec o jedle, receptoch a ...

A co to sekání hlav, trvalo to celý den, v jeho životopise.
IS to vědomě opakuje, protože to zavedl Mohamed.
Tam bych viděl ten sadismus spíš, ne v tom vepřovém.

Ostatně zákaz jezení vepřového v těch končinách není vynálezem Muslimů.

#22 02.12.2015 22:05:46

Kolja
Častý přispěvatel
Místo: Morava
Registrován: 19.02.2015
Příspěvky: 400

Re: Volný pokec o jedle, receptoch a ...

To mají i jiný sekty.

#23 02.12.2015 22:06:44

Miyamoto Musashi
Specialista
Registrován: 20.02.2015
Příspěvky: 3.374

Re: Volný pokec o jedle, receptoch a ...

No moja predstava je taká aby sa to zvrhlo tak ako na knife.cz, niekto má niečo super na večeru(obed, raňajky,...) a hodí sem fotku, prípadne aj recept a poviem vám že tam to je ťažká brutalita


Rimmer: "Ne, Listere, myslím třeba pyramidy. Jak mohli přemístit ty masivní kamenné kvádry bez pomoci moderní techniky?" Lister: "Měli masivní biče, Rimmere. Masivní biče."

#24 02.12.2015 22:14:43

Beda
Specialista
Místo: Pardubice
Registrován: 19.02.2015
Příspěvky: 1.490
Web

Re: Volný pokec o jedle, receptoch a ...

petrp napsal:
Beda napsal:

Nazor na bile maso ma asi kazda generace jiny......mladici a starici.
Hlasuju pro bucek....ted jsem rozrizl vakuovane Uzene maso od kosti, urcite vyuzene podle EU, hned vytekla voda, dalsi na pekaci....Z bucku, dokonce ani z vakuovaneho voda netece. Na pekac sadlo, s vypekem pochoutka na chleba.

Je to přesně tak - čím je člověk "zralejší" (čti blíže k důchodu), tím více dává přednost tomu bůčku... 
PS: napadla mě jiná analogie "bílé maso" = jakékoliv maso z lednice  oci Taky už dávám přednost té lednici...  lol cert

PPS: Bedo, píšeš "rozřízl jsem vakuované maso", sakra, to tam nemáte řezníka, který má fakt maso???  blik

Mame asi 30 m od vchodu
Tam bereme morkove kosti....

To si tak jdu do Alberta pro rohlik, kouknu do boxu, smeje se bucek a na nem -50%......a jsem zlomenej...
k tomu do pekace koleno............

Vzpominam na mnamku co delala babicka. Koupila husu, strcila ji do posady, napekla ze srotu sisky, krmila a krmila. Jak husa zacala sipat, podrizla ji.....Jatra pres  celej talir..sadla..tenkrat lednicka nebyla, co zbylo zalila do sadla.... Dneska by to bylo tyrani zvirat....

Odskocim..v Josefove slouzil OK1VLG, slovak, Lubomir Vychodil. Ted je v Jaromeri, neznas ho? Delal na raketach.

Upravil Beda (02.12.2015 22:17:49)

#25 02.12.2015 22:47:07

astec
Člen
Registrován: 19.02.2015
Příspěvky: 31

Re: Volný pokec o jedle, receptoch a ...

Když jsem byl mladší, koukl jsem do ledničky a šel do ložnice.
Teď kouknu do ložnice a jdu do ledničky...

#26 02.12.2015 23:24:55

QVAK
Specialista
Registrován: 19.02.2015
Příspěvky: 2.395

Re: Volný pokec o jedle, receptoch a ...

Tomas BB SK napsal:

mozno by to patrilo aj do ineho vlakna, ale dam to sem :-)

https://www.facebook.com/SHOsvk/posts/10153168344161837

Sadisto, slintám jako můj briard když čeká na svůj "dojížďák" ze stolu.

#27 03.12.2015 06:45:35

Dragon
Častý přispěvatel
Místo: země Bójů
Registrován: 19.02.2015
Příspěvky: 429

Re: Volný pokec o jedle, receptoch a ...

Mirek58 napsal:

Omyl, žádný sadista, pouhé hygienické opatření, musím se Mohameda zastat.
( cizopasníci a jiné "bonusové" dárečky vepřového)

To potvrzuji,
konec konců vepřové nesmí ani ortodoxní Židi; ti ale alkohol můžou (konec konců v teplých oblastech je to dobrý dezinfekční agens - viz cestovatelské střevní potíže...). Dle jejich předpisů se ale nesmí míchat mléčné a masité jídlo (takže svíčkovou by si asi museli odpustit), dokonce by měli mít jinou sadu nádobí na jejich přípravu, případně důkladně vyvařit v mezičase.
Hygiena je i prapůvodem obřízky, ovšem opět se liší v době provedení (Židi u novorozeňat, muslimové až v pozdním batolecím až předškolním věku).
Ale raději zpátky k jídlu  smile

Upravil Alchymista (03.12.2015 19:38:00)

#28 03.12.2015 07:38:17

astec
Člen
Registrován: 19.02.2015
Příspěvky: 31

Re: Volný pokec o jedle, receptoch a ...

Suroviny: vepřové koleno, česnek, francouzská hořčice,  pivo, sůl (množství: vše cca přiměřeně, přiměřeně …)

Postup: 
Smícháme francouzskou hořčici a rozmačkaný česnek, zalijeme pivkem a uděláme z toho kašičku. Kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme. Následně ho potřeme onou výše uvedenou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládu vložíme na podestýlku do pekáče… Podestýlku v pekáči uděláme z pěkně husté vrstvy jemně nakrájené cibulky, kterou zalijeme pivkem, na to pak položíme roládu a dáme na cca 90 minut do „domácího krematoria“ – rozpálené trouby.
Pak už jenom vydržet, dokud není masíčko se zlatavě opečenou kůrčičkou hotové a můžeme ladit chuťové buňky!
Přikusujeme např. báječné bramborové placičky, ale také je dobrý měkký chleba. Jako vylepšenou přílohou můžou být i brambory a zelí. Tyto dvě ingredience může udělat buď každou extra, nebo je vložit už ze začátku ke kolínku. Vše zapíjíme dobrým pivem.
Tak, doufám, že jsem vás pěkně namlsal tímto velice zdravým jídlem:
Koleno obsahuje želatinu – na klouby.
Dále, cibule a česnek – prokázané antibakteriální účinky a kladný vliv na krevní tlak atd.
(nehledě na jeho afrodiziální účinky – pokud ho jí samozřejmě oba dva, jinak perfektní antikoncepce)
Hořčice – příznivě podporuje trávení tučnějších jídel.
Pivo – nejlepší iontový nápoj obsahující řadu tělu prospěšných vitamínů a hormonů ….

#29 03.12.2015 09:05:41

palo satko
Častý přispěvatel
Registrován: 21.02.2015
Příspěvky: 555

Re: Volný pokec o jedle, receptoch a ...

Predpokladam, že časom sa zakonite dostaneme ku grilovačke, lebo tuto činnost muž v pohode zvlada jednou rukou. (v druhej ma pivo).
Mam plynovy weber lebo fungujem na terase obytneho domu na piatom poschodi a s uhlikmi by som podpalil polovicu Pezinka. Takže recpt na klasiku bravčove steaky z krkovičky: žiadne maso z mrazaku. ak je čurbes v sobotu, maso kupujem vo štvrtok u masiara. v sobotu rano mäso z chladničky vyberiem a nakrajam na 2,5 cm hrube kusy. pokvapkam olejom a rukou "premasirujem". dam do naboby ktoru prikryjem utierkou. už ho nedavam do chladu. ked dojdu "stravnici" rozpalim gril na min. 250 celestínov a prasknem ho rošt. nesolim a nekorením. ked "mäso "odskoči od roštu, tak ho otočim a tu opečenu stranu mierne osolim a okorenim so "strojčekom". ked odskoči aj druha strana položim steak na taky velky tanier, kde osolim a okorenim aj druhu stranu a prikryjem  kovovou misou. pod misou počka až su hotove vsetky kusky, zaroven sa steaky "žušlachtia" odpočinutím. potom ich dam naraz na stol. žiadne marinovanie, žiadne potieranie počas pečenia. nič len masko. omačky su na stole a nech ich kupite aj tucet a roznych chuti, tak či tak ludia najčastejšie (u nas) si daju tabasco, ti citlivejši tatarku a ostatni bez omačky ale s klasickym letnym šalatom.
ma to niekolko vyhod. naozaj jete mäso a nie pripalenu marinadu. naozaj možete vyhnat teplotu vysoko a vypalit v mäse tie spravne uhlovodiky a nič vam pritom nesčerná a nakonie "nezaseriete" tak gril. a tiež to ma osobnu vyhodu. iste poznate ten trapny pocit, ked hosti dojde viac a vy nemate pripraveny dostatočny počet kuskov, alebo sa zdržia a všetci chcu repete a už nie z čoho. ja kupujem dvojnasobny počet steakov než je predpokladany počet hosti. čo sa nezje ide do mrazaku. kedže na mase nie je nič, len kvapka oliv. oleja, tak neskor je možne s neho uvarit množstvo inych jedal, pri ktorych nevadi, že je rozmrazovane.

#30 03.12.2015 09:57:25

Beda
Specialista
Místo: Pardubice
Registrován: 19.02.2015
Příspěvky: 1.490
Web

Re: Volný pokec o jedle, receptoch a ...

Pivo......Cestou okolo Lazni Podebrady jsem si na vysilacce povidal s dokterem z lazni. Pivo je nejlepsi pro zdravi, obsahuje vsechno co telo potrebuje. Podle nej jedina spatna vec v nem je alkohol

V tech koncinach v dobe kdy maso neslo do lednicky se veprove kazi nejrychlejc, tak ochrana zdravi. Aby to byla tutovka zabudovali to do nabozenstvi

Upravil Beda (03.12.2015 10:00:06)

Rychlá odpověď

Zadání zprávy k odeslání

Zápatí

Založeno na FluxBB