Podle nej jedina spatna vec v nem je alkohol
No vida, co se člověk na stará kolena nedozví!
A já si do přečtení myslel, že ta škodlivina v pivu je voda.
Prof. Milan Šamánek o alkoholu
Upravil Miyamoto Musashi (03.12.2015 10:08:40)
Rimmer: "Ne, Listere, myslím třeba pyramidy. Jak mohli přemístit ty masivní kamenné kvádry bez pomoci moderní techniky?" Lister: "Měli masivní biče, Rimmere. Masivní biče."
Záleží na druhu piva. Třeba Staropramen používá na vaření vodu z Vltavy, takže bude obsahovat jistý podíl fekálií.
A jihlavský Ježek mi připadá, že je dělaný z tak trochu plesnivého ječmene
Nejradši mám Krušovice
Když zvířata získají svobodu, k moci se dostanou svině. - George Orwell
Češi jsou šmejdi, rozeserou všechno. - František Ringo Čech
moj pocit je, že pivo sa za posledne desatročia zlepšilo najmä u nas na slovensku. aj tie byvale "samosery" (nebudem menovat, aby som nebol ako Zeman) sa stali normalnymi pivami.
Rýpnutí: Na Slovensku se někdy vařilo pivo? ;-).
Tak ono je to tak, že v ČR se ty hlavní proudu podle mě naopak zhoršili někdy v polovině desátých let. To byl způsobeno změnou technologie.
Mezitím lidé zapomněli, jak to chutnalo a teď se jim zlepšování té zmršené technologie se pak zdá jako zlepšování.
Je to princip Nové a vylepšené receptury a následně Selského Jogurtu.
http://www.josefnemec.cz | http://www.fototydenik.cz | Pro ty co by se chtěli projet po světě na neskutečnou foto dovolenou.
Už jste dnes udělali něco dobrého? Ne? Zkuste to tady: www.jednaparta.cz
To je take tim ze na jedne ulici je 20 hospod a kazda ma jine pivo. Tak na nejake splasky lidi nepujdou. Mam hospodu 30m od baraku, hospodu skoro prazdnou, radsi zajdu do pres ulici na o tri kacky levnejsi, plne hospody.....Jedna hospoda tady do 17 hodin tocila Prazdroj za 25 kc....skoro prazdno.
Ma tady sklad Budvar a hrde tam maji napsano Narodni podnik
Pivo sa na Slovensku stále varí. Tie veľké pivovari dielom skrachovali, dielom ich vykúpil Heineken a varia sa tam eurošťanky typu Corgoň (nič proti Nitre). Ale malé pivovaríky rastú ako huby po daždi. Minulí týžden som bol v Martinskom hoteli Viactoria, ktorý má tiež svoj pivovar a čuduj sa svete, velice dobré pivká. Tak isto Terchovský pivovar Vŕšky má síce len dve tri pivá, ale veľmi dobré. Trnavský Sesler je už pojmom a dokonca aj v Cerovej na Záhorí majú svoj pivovarík. Pred dvoma rokmi som koštoval Vyhne a to sa fakt nedalo piť. Teraz som tam bol v októbri a bolo to o niečom úplne inom. Takže kým v ČR si potrpíte na tradíciu (R.I.P Jawa) a snažíte sa udržiavať kvalitu tradičných značiek, tak na Slovensku nám neostalo nič iné, ako buď chlastať europatoky, kupovať české pivo, alebo sa poohliadnuť po nejakých lokálnych špecialitách.
Ale toto sa netýka len piva. Napríklad česko-slovenská liga vín je typická tým, že český vinári vyhrávajú tradičnými odrodami a postupmi a slovenský sú známi novošlachteními vínami a netradičnými postupmi zberu a výroby vína.
Memento Mori
jura-p napsal:To je tím, že Budvar opravdu je n.p., snad poslední a je přímo řízen ministerstvem zemědělství.
Moc o tom nemluv nebo ho taky rozkradou.
Díky pádu Nečasovi vlády se to nezdařilo a Úřednická dala ráznou stopku. Vše bylo již hochy jež spolu mluví připraveno pro Amíky. Byla by to možná v Kotlině jejich největší jednorázová rána.